Oudercomité

Het oudercomité is een groep van ouders die actief willen bijdragen aan het welzijn van alle kinderen van de Sint-Catharinascholen. Dit comité vertegenwoordigt alle ouders van alle leerlingen van de verschillende vestigingen van onze beide scholen.

Nieuws van het oudercomité

Waar staat het oudercomité voor?

Wie zijn we ?

We zijn een groep enthousiaste ouders van kinderen uit de verschillende vestigingen van de Sint-Catharinascholen. Ons doel is het schoolteam ondersteunen en een brug zijn tussen ouders en school. Tijdens het schooljaar helpen we het schoolteam bij tal van activiteiten en organiseren we eigen initiatieven voor kinderen en ouders.

Wat doen we ?

Als oudercomité organiseren we eigen activiteiten. Elk jaar trachten we ons steentje bij te dragen. We werken hiervoor met 3 doelstellingen:

 1. We willen in de eerste plaats ouders en kinderen samenbrengen op en naast de scholen.
  Recente activiteiten zijn: een leuke schoolquiz, een mega-kinderfuif, een wandelfestival,…
 2. We willen een helpende hand zijn bij verschillende schoolactiviteiten.
  Dit kan door bijvoorbeeld een helpende hand aan te bieden bij de recepties voor de Eerste Communies en het Vormsel, hulp op schoolfeesten of bij de pannenkoekenbedeling op Lichtmis.
  Daarnaast willen we een financieel duwtje in de rug geven voor leuke extra’s op school, zoals een heus kerstontbijt voor de kerstvakantie, koffie of sangria in het begin/einde van het schooljaar in verschillende vestigingen, een ijsje van de kar om het schooljaar lekker af te sluiten,…
 3. We willen financiële ondersteuning bieden aan de scholen door de verkoop van bijvoorbeeld koekenpakketten, wintersnoep, wafeltjes, take away,…

Elk jaar proberen we onszelf uit te dagen door met leuke nieuwe initiatieven te komen. Heb jij een tof idee? Laat het ons weten of kom naar onze brainstormvergadering in september waar we de krijtlijnen uitzetten voor het verloop van onze activiteiten van dat schooljaar.

Geen inspiratie, geen tijd voor organisatie, maar wel 2 handen waar we op kunnen rekenen? Word onze helpende hand! We laten je tijdig weten waar en wanneer we mensen nodig hebben zodat ook jij mee kan helpen om alles tot een goed einde te brengen.

Schrijf je in op de whatsappgroep “helpende handen” en kom van onze voorzitter te weten wanneer we jouw hulp nodig hebben.

 

Wat gebeurt er met de opbrengsten van onze activiteiten ?

Al het ingezamelde geld komt de kinderen integraal ten goede. De opbrengst wordt gebruikt om:

 • materiaal aan te kopen voor de school
 • een extra culturele activiteit te organiseren tijdens de schooluren
 • enkele lekkere verrassingen te voorzien voor de leerlingen zoals het kerstontbijt of een ijsje op het einde van het schooljaar
 • een glas aan te bieden aan de ouders tijdens een ontmoeting op school voor de grote vakantie of voor de kerstvakantie

Meer inlichtingen ?

Omdat een oudercomité enkel kan werken door de inzet van mama’s en papa’s, ben jij ook welkom in ons team! Sluit aan op de brainstormvergadering of geef een seintje via mail of telefoon aan de voorzitter en zij houdt je op de hoogte over onze bijeenkomsten (ongeveer 1 keer per maand).

Vergader je niet graag, maar wil je wel het oudercomité ondersteunen op verschillende activiteiten, dan kan je ook helpende hand worden. Word lid van onze whatsappgroep via volgende link: https://chat.whatsapp.com/Bnx4UrAYfPDG4XTtPqEeRC 

Voor meer info kan je contact opnemen met onze voorzitter :
Wendy Depuydt
0498/14 09 48
oudercomite@scs-sinaai.be

Oudercomité actief

 

Volgende vergadering

Wanneer?Uur?Waar?Wat?
16 september 202119u30De ZwaanBrainstormvergadering
4 oktober 202119u30Tinel 1e vergadering, goedkeuring financieel verslag, organisatie speurneuzentocht en eerste financiële actie.
16 november 202119u30Klavertje 3 
31 januari 202219u30De Zwaan 
21 maart 202219u30Klavertje 3 
19 april 202219u30Tinel  
7 juni 202219u30De ZwaanAfsluiten schooljaar

 

Activiteitenkalender 2021-2022

DatumVesting(en)Activiteit
septemberwijntje,klavertje3 tinel en zwaaninfo avonden
9 okt’ 21 Speurneuzentocht
17 dec ’21Koekskes & chocola
23 december ’21 Alle vestigingenKerstontbijt (onder voorbehoud )
December ’21Alle vestigingenGluwein ( onder voorbehoud)
Feb’22Alle vestigingenLichtmis
10 Feb’22Alle vestigingenComidy Night
26-27 Maart ’22wijntje,klavertje3 en zwaanSchoolfeest
Mei ’22De Zwaan TinelVormsel
14 Mei ’22Tinel1ste Communie (onder voorbehoud )
Mei ’22De Zwaan1ste Communie (onder voorbehoud )
21 Mei ’22TinelSchoolfeest


Verdere aanvullingen volgen snel…