De eerste schoolquiz – een terugblik

De eerste schoolquiz – een terugblik

Covid-19, het heeft ook voor het oudercomité gevolgen. Geen van onze “gewone” activiteiten kon doorgaan. Herbronnen was noodzakelijk. Een online brainstorm was een feit. Haalbare en minder haalbare ideeën werden gelanceerd. Een online quiz werd weerhouden.

Zaterdag 6 maart 2021 was het zover.

110 versnaperingspakketen werden rondgereden. Een logistieke operatie waar we achteraf gezien echt wel trots op zijn. De inhoud werd grotendeels gesponsord. Heel wat bedrijven werden afgereden en afgebeld. Een team enthousiastelingen zette alles op alles om een mooi pakket te voorzien. We zijn benieuwd of iemand de hele inhoud op die ene zaterdagavond heeft opgesmuld…

‘s Avonds volgde de quiz. Livestreamen via youtube, vragen beantwoorden via whatsapp en wooclap. Een half jaar geleden hadden we onszelf dit niet zien doen. Maar met wil en veel goesting kan je als team heel wat bereiken.

145 quizbubbels, veel meer dan ingecalculeerde 50 of de stilletjes gehoopte 100. Wat een succes!
145 whatsappgroepjes werden aangemaakt. We leerden dat je er op een namiddag maar 50 mag aanmaken. Daarna werd het verder creëren gewoon geweigerd 🙂

750 foto’s verschenen in die groepjes en werden beoordeeld. De jury heeft genoten van jullie enthousiasme. Ieder quizgroepjes heeft zich voor de volle 100% gesmeten om van die foto’s pareltjes te maken. We hebben er voor jullie enkelen op een rijtje gezet.

De antwoorden op de vragen stroomden binnen en werden via ingenieus voorbereide exceldocumenten omgezet naar scores en rangschikkingen. De prijzen konden uitgereikt worden door ons prijzenbeest.

  • Niet 1 maar 4 klasprijzen en voor alle andere klassen een troostprijs.
  • Prijzen voor de origineelste,
  • prijzen voor de beste…

Op zaterdag 13 maart kon je op ons ophaalpunt op de Dries je prijs afhalen. Iedereen nam iets mee naar huis. Veel blije gezichten op een winderige zaterdagmiddag 🙂 Laten we hopen dat jullie niet enkel die prijs overhouden aan deze quizavond, maar vooral een goed gevoel: “Blij deel te kunnen uitmaken van een topschool als de Sint-Catharinascholen uit ons Sinaai.”

Als oudercomité willen we niet enkel een extra centje voorzien voor onze kids. We willen vooral de verbinding zijn tussen de school en de ouders. Een schakel zijn in het “samen leven”, “samen bouwen”, “samen groeien”. We hopen dat we dat op deze mooie zaterdagavond in jullie huiskamer een beetje hebben kunnen waarmaken.

Alvast een welgemeende dankuwel voor alle leuke complimenten!

Het was een waar genoegen,
Het oudercomité

Share this