Legolab januari-juni

Legolab januari-juni

Ook tijdens het 2e semester gingen alle klassen van het lager aan de slag met de legobakken en chromebooks tijdens een legolab. Iedereen startte elke week opnieuw met veel enthousiasme en kon aan het einde het hele proces fier laten zien wat gebouwd en geprogrammeerd werd.

  • Het 1e leerjaar wist al hoe je een geluidje of lichtje kon programmeren. Deze ronde maakten zij kennis met een van de motors. Ze bouwden een ventilator en lieten deze in verschillende richtingen ronddraaien.
  • Het 2e leerjaar maakte een wetenschapsrobot en zij lieten deze de hele klas rondrijden, zowel vooruit als achteruit.
  • De 2e graad bestudeerde eerst de metamorfose van een kikker voordat ze aan de slag konden. De lego-app hielp hen om een kikkervisje te maken. Zij zorgden er nadien helemaal zelf voor dat dat kikkervisje een kikker mét poten en zónder staart werd die vooruit kon bewegen. Wat zagen we weer creatieve resultaten!
  • De 3e graad verdiepte zich in het afvalprobleem. We zorgen best voor zo weinig mogelijk afval, maar als er afval is wordt dit maar beter goed gesorteerd zodat het eventueel nog gerecycleerd kan worden. Elk groepje bouwde zijn eigen vuilniswagen en werkte een systeem uit waardoor het afval op basis van grootte gesorteerd kon worden bij het uitlegen van de wagen.

Op alweer een vindingrijk, geslaagd legoschooljaar!

Share this