Ovifat – vrijdag 23/09/22

Ovifat – vrijdag 23/09/22

We haalden het einde van wat een fantastische tijd was vol avontuur, inspanning en ontspanning. De kinderen ontpopten zich deze week tot een hechte groep. Elke dag vertrokken we als groep en we kwamen ook steeds als groep terug. De uitdagingen waren niet altijd even gemakkelijk, maar de goede sfeer zorgde ervoor dat iedereen telkens de eindmeet haalde. 

Al onze zintuigen hebben we ingezet om zo het maximale uit onze week te halen:
– we hoorden alle geluiden van de natuur: vogels, koeien, insecten, vleermuizen, knetterend vuur, knisperend gras…
– we zagen het prachtige landschap in en rondom Ovifat, met de fiets, te voet of vanuit de bus…
– we voelden het trilveen, het verende mos, ons zachte hoofdkussen na een actieve dag, maar ook de steun van onze vrienden en de troost die we af en toe konden gebruiken…
– we proefden (meestal ;-)) lekkere gerechten, maar het toppunt was toch wel onze zelfgemaakte soep van brandnetels, paardenbloemen, weegbree en klavertjes…
– we roken de heerlijke natuur om ons heen (een verademing na de “heerlijke” geur in sommige kamers)… 

Iedereen stond deze week wel eens voor een uitdaging: soms op sportief vlak, soms op sociaal vlak of ook wel het omgaan met het gemis van thuis. Deze week was een unieke ervaring die de kinderen nooit zullen vergeten en waar ze met veel plezier op zullen terugkijken. 

We (be)leefden de venenklassen volgens één motto:

“Don’t worry ‘bout a thing, cause every little thing is gonna be all right. Don’t worry (don’t worry) ‘bout a thing, cause every little thing is gonna be all right! (Vraag dit maar aan jullie kinderen. ;p)


Share this